http://pdp.rs.ba/pasalic-poziv-djokicu-da-podnese-ostavku/

Повјереник ПДП-а за Зворник Дарко Пашалић сматра да је крајње вријеме да се у Републици Српској упали аларм када је у питању потреба за економским реформама. ПДП позива министра индустрије, рударства и енергетике Републике Српске Петра Ђокића да поднесе оставку на функцију коју обавља.

Он је појаснио на конференцији за новинаре у Зворнику да те реформе подразумијевају спровођење низа мјера, прије свега, континуирано и темељно побољшавање пословног окружења, фискалну консолидацију, као и хитно реструктурисање јавних предузећа.

„Покретање инвестиционог циклуса је потреба за привреду Републике Српске, јер само на тај начин можемо доћи до нове вриједнсоти и нових додатних прихода“, рекао је Пашалић и нагласио да је веома битно да се ради на фискалној консолидацији.

Према његовим ријечима, треба смањити текућу потрошњу и та средства усмјерити у инвестиције и развојне сегменте, јер само се на тај начин може доћи до нових вриједности.

Говорећи о „Алумини“, Пашалић је нагласио да је та компанија привредни замајац у Републици Срппској и једна од ријетких свијетлих тачака на привредном небу Српске.

„Стога ће ПДП подржавати сва рјешења која иду у правцу заштите радних мјеста и отварању нових, као и даљем технолошком напретку и развоју ове компаније“, рекао је Пашалић, који је и члан економског савјета ПДП-а.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Драган Галић рекао је да ПДП позива министра индустрије, рударства и енергетике Републике Српске Петра Ђокића да поднесе оставку на функцију коју обавља, јер један од разлога покретања иницијативе за смјену Владе Српске јесте и катастрофално стање у ресору индустрије, рударства и енергетике.

Он сматра несхватљивим да је Ђокић ушао у процес продаје акција Рудника „Љубија“ купцу који нема потребан историјат из те бранше.

 

Повезане вијести:

ПДП РС