http://pdp.rs.ba/pale-podrzhale-promjene-za-spas-republ/

Интонирањем химне „Боже правде“ и одавањем почасти погинулим борцима Војске Републике Српске одржана је у сриједу 1. октобра у Палама централна трибина Партије демократског прогреса.

На трибини су представљени кандидати за посланике у Народној скупштини Републике Српске, кандидати за посланике у парламентарној скупштини БиХ и кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Иванић је рекао да је становништво Републике Српске преварено, многа обећања нису испуњена и данас је 60.000 радних мјеста мање у односу на 2003. годину.

-Републиком Српском данас влада мали број људи и нису сви политичари исти као што се прича. За разлику од неких, ја немам вилу на Дедињу и нисам добио државни новац за воћњак. Због тога се ствари морају мијењати.  Одбацио бих све варијанте које су биле раније отваране, као што је Прудски споразум. Четири територијалне јединице, од којих је једна Сарајево дистрикт, су апсолутно неприхватљиви приједлози – нагласио је Иванић.

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из изборне јединице 8 Мирослав Брчкало је у свом обраћању на централној трибини изјавио да ПДП жели промјене и жели промијенити цијели систем, а не само власт, те да ПДП има јасан економски и социјални програм, као и програм борбе против криминала и корупције.

-Чињеницу да су Пале и Источно Сарајево родно мјесто Републике Српске ће било која власт морати уважавати након избора више него што је то до сада радила. Садашња власт је направила много афера, није испунила многа обећања, довела је народ на руб егзистенције и то одмах мора бити промијењено – поручио је Брчкало.

Кандидат ПДП-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице осам Зоран Ђерић рекао је да је источни дио Републике Српске запостављен и да то мора бити промијењено.

-И ми хоћемо модерне саобраћајнице, болнице, студентске домове, а не ово што сада имамо. Актуелна власт ће увијек запостављати источни дио Српске – упозорио је Ђерић.

Кандидат за посланика у парламенту БиХ из Изборне јединице три Драгиша Делић рекао је да је Република Српска у тешком стању и да има више пензионера него запослених.

-Република Српска је створена да би ми данас живјели како треба. Борци се не смију запостављати и њихови проблеми морају бити хитно ријешени – закључио је Делић.

Повезане вијести: