http://pdp.rs.ba/osuda-teroristickog-napada-u-parizu/

Форум жена ПДП-а оштро осуђује терористички акт у Паризу, као и све врсте таквих напада који се дешавају свакодневно широм свијета. Изражавамо саосјећање са народом Париза и Француске и са породицама жртава.

Највеће зло савременог доба у облику екстремног исламистичког дјеловања поново је изражено кроз најгоре могуће облике, кроз убијање невиних и недужних људи. По ко зна који пут екстремисти дјелују ширећи страх међу обичним грађанима широм свијета јер здрав разум не може да остане имун на овакве догађаје.

Покушава се наметнути осјећај да нико није сигуран, ма гдје се налазио. Такав страх је присутан и међу грађанима Босне и Херцеговине.

Недавни терористички напад у Зворнику разоткрио је постојање разних кампова у БиХ у које се врбују и обучавају млади људи спремни на овакве терористичке нападе.

Екстремистичке изјаве и пријетње објављене на одређеним порталима након терористичког напада у Паризу у којима се пријети грађанима БиХ додатно шире страх на овим просторима.

Форум жена ПДП-а апелује на надлежне органе, сигурносне агенције да дају максималне напоре да се спријече оваква дјеловања у БиХ и да се максимално заштите грађани. Сви заједно морамо бити удружени у борби против оваквог зла које урушава основне људске и цивилизацијске тековине и вриједности.

Повезане вијести:

Leave a Comment