http://pdp.rs.ba/odrzan-seminar-politicka-komunikacija-za-mlade-i-zene-parlamentarne-politicare-ke/

Представници младих и жена ПДП-а су учестовали на тродневном семинару „Политичка комуникација за младе и жене парламентарне политичаре/ке” у организацији Института Роберт Шуман (РСИ) и уз подршку ЕПП Групе у Европском парламенту.

Ради се о семинару за 50 политичара/ки, за двије групе: (25) жена и (25) младих, који имају жељу и потенционално ће постати члан/ица неког од параламента у Босни и Херцеговини, из Странке демократске акције, Партије демократског прогреса, Хрватске демократске заједнице БиХ, Хрватске деморатске заједнице 1990 и Српске демократске странке, странака блиских Европској народној странци.

Циљ програма је подстицање сарадње између политичара 5 ЕПП оријентисаних странка у БиХ које су потписале „Заједничку декларацију ЕПП-придружених странака у Босни и Херцеговини о европским вриједностима, идентитету, социјалној тржишној економији и владавни права“.

Циљ је такође да подржи нове генерације жена и младих у покретању парламентарних политичких каријера по вјештини и садржају и изградња контакта између потенцијалних парламентарних политичара из БиХ и оних из Европског парламента, из ЕПП Групе.

На семинару су предавали домаћи и инострани предавачи као и парламентарци БиХ Вукота Говедарица и Сенад Шепић.

Повезане вијести:

ПДП РС