http://pdp.rs.ba/odrzan-okrugli-sto-na-temu-polozaj-mladih-evropske-integracije/

Савјет младих Партије демократског прогреса Бања Лука организовао је 14.11.2016. године округли сто на тему „Положај младих и Европске интеграције“.

Око 70 младих из Бања Луке, чланова и симпатизера Партије демократског прогреса, имало је прилику да разговара са министром иностраних послова БиХ Игором Црнадком, предсједником Савјета младих ПДП Републике Српске Николом Дроњком и предсједником Савјета младих ПДП Бања Лука Драшком Станивуковићем.

Циљ округлог стола је био да се младима представи глобална слика нашег друштва те да се на тај начин боље схвате будући правци кретања.

Министар иностраних послова Игор Црнадак је истакао да су економска сигурност, безбједност и правна сигурност три главне ствари које можемо очекивати уласком у Европску Унију. „Велика подршка коју процес европских интеграција има у РС, јасно говори да је народ у Српској европски народ и да искрено у себи носи европску идеју“.  Црнадак је на округлом столу поручио и да млади људи у овоме могу да виде своју перспективу јер ће европске интеграције, иако не брзо, сигурно дугорочно донијети економски напредак. „Европске интеграције РС и БиХ у ЕУ сигурно ће донијети дугорочну стабилност и мир цијелом региону. То ће нас довести до владавине права и једнакости свих пред законом, а што данас много недостаје Републици Српској и БиХ“, сматра Црнадак.

Предсједник Савјета младих ПДП Републике Српске Никола Дроњак се осврнуо на стање у здравсту РС поредећи га системима земаља чланица Европске Уније.

Драшко Станивуковић, предсједник Савјета младих ПДП Бања Лука, говорио је о проблемима са којима се сусреће образовни систем Републике Српске, као и каква је перспектива младих и у којем правцу треба да идемо да би се побољшао цјелокупан положај младих у Републици Српској.

 

Повезане вијести:

ПДП