http://pdp.rs.ba/odbatsujemo-utsjene-zhelke-tsvijanovi/

Поводом најновијих изјава Жељке Цвијановић и Сташе Кошарца, ПДП још једном поручује СНСД-у да они нису дежурне српске патриоте, да их више нико тако не доживљава и да не могу ПДП-у држати лекције из патриотизма.

Ако искрено жели добро Републици Српској, СНСД и њихова Влада РС треба да врате новац опљачкан у аферама Бирач, Балкан банка, Робна кућа Боска, Бобар банка и другим, те да позову своје тајкуне Радишића и Вучетића да се врате у РС и одговарају пред нашим правосуђјем.

Механизам координације са ЕУ неће бити усвојен ако буде садржавао било шта што је против уставно-правног положаја и интереса РС, јер представници ПДП и Савеза за промјене никада за такав приједлог не би гласали.

Поводом уцјењивања госпође Цвијановић да Влада РС неће учествовати у реформама уколико се прво не изгласа ратификација финансијског аранжмана са Свјетском банком у износу од 35 милиона КМ, ПДП подсјећа јавност да управо посланици СНСД-а нису гласали за ту одлуку и да само због тога ова средства нису на располагању РС-ој.

ПДП сматра да Влада РС треба да ради за интересе народа РС , а не да задовољава сујету и его премијерке и зато ПДП одбацује било какве уцјене госпође Цвијановић.