http://pdp.rs.ba/novinari-sre-an-dan-slobode-medija/

Поводом 3. маја, Свјетског дана слободе медија, предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић упућује честитку новинарима, уредницима и власницима медијских кућа, те новинарским удружењима у Републици Српској и БиХ, са жељом да истрају у његовању високих стандарда професионалног, одговорног и непристрасног новинарства.

Нажалост, Република Српска у цјелини данас је далеко од професионалног система информисања. Медији се гасе, новинари остају без посла, а само ријетке новине, телевизије, радио-станице и портали могу да се похвале непристрасношћу и истином као основном водиљом.

Међутим, ми у ПДП смо свјесни и потпуно сигурни у то да су томе најмање допринијели новинари. Данас није лако бити новинар – са малим платама, уз бројне изазове, политичке и економске утицаје.

Ипак се надам да ће у наредном периоду свако од вас појединачно уложити напор да се врати углед овој професији и да ћете, удружени, поново постати седма сила и изборити се за своја права. Јер то и Републици Српској треба.

Поштовани новинари, срећан вам Дан слободе медија.

Повезане вијести: