http://pdp.rs.ba/nova-zaduzenja-bolnica-u-srpskoj/

Болнице у Републици Српској подижу нове кредите како би испуниле раније обавезе и вратиле дугове. То је слика здравства у Српској – тврди Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Болнице у Добоју и Градишци расписале су јавне набавке за кредитно задужење. Болница Добој тражи најповољнијег понуђача за кредит од 3,5 милиона, а болница у Градишци за кредит од 812.000 марака.

Болница Добој кредит ће да отплаћује 120 мјесеци, док болница у Градишци 84 мјесеца. Бранислав Бореновић нове кредите коментарише као приказ стања у здравству.

Директор добојске болнице је на годишњем одмору, а директор болнице у Градишци Мирко Манојловић нам је рекао да је стање у болници прецизно процијењено почетком априла, када је ступио на позицију директора, да је кредит неопходан, да је добијена сагласност Министарства, а да ће новац од кредита бити искоришћен за: исплату дугова добављачима, улагање у дотрајалу инфраструктуру болнице, репрограм досадашњих задужења, процес сертификације и измирење обавеза према Пореској управи.

Повезане вијести:

ПДП РС