http://pdp.rs.ba/nova-tuzba-protiv-draska-stanivukovica/

Предсједник Савјета младих Партије демократског прогреса (ПДП) Драшко Станивуковић добио је нову тужбу за клевету од министра просвјете и културе Дане Малешевића.

Повод за другу тужбу је Станивуковићева изјава да је: „Биологија на страни младих, а диносауруси су изумрли. Не желим никога да вријеђам, али човјек који води културу једне земље треба да сија, блиста, и зрачи, а не да буде човјек без енергије“.

-Ово није клевета, тврди Станивуковић и позива Малешевића да, умјесто тужакања с неистомишљеницима, покрене активности за поправку крова који прокишњавају и у неким школама у Бањој Луци, да помогне студентима који се смрзавају у студентским домовима, немају новца за школарину, пријевоз, који касни и просвјетним радницима…

Станивуковић указао је данас министру просвјете и културе Дани Малешевићу да никаквим тужбама неће спријечити слободу мисли и говора у Републици Српској.

Умјесто да се, како каже, позабави горућим проблемима у образовању у Републици Српској, Малешевић је поднио двије тужбе против Станивуковића, који сматра да министар просвјете и културе РС-а, по угледу на Сјеверну Кореју, угрожава демократско право на слободу говора.

Министре, у Техничкој школи у Бањој Луци ђаци и просвјетари носе кишобране док се крећу ходницима овог објекта – указао је Станивуковић изразивши разочарење што умјесто да ради свој посао, ресорни министар наводне душевни боли жели да излијечи парама грађана.

Малешевић је првом тужбом тражио 2.500 КМ, затим додатних 5.000 КМ због споменуте изјаве у једном бањалучком листу, а исти износ тражи и министров замјеник Огњен Вучен због наводне клевете.

Повезане вијести:

ПДП РС