http://pdp.rs.ba/nova-obmana-javnosti-predstavnistvo-srpske-u-izraelu-ne-postoji/

Клуб посланика Партије демократског прогреса у Народној скупштини Републике Српске захтијева од Владе РС хитан одговор на питање – јесу ли тачни скандалозни наводи из Министарства спољних послова Израела да Представништво Републике Српске у овој земљи, за које се редовно издваја новац из буџета, не постоји већ двије године?

У израелском министарству тврде да је представништво пререгистровано и да је сада у приватном власништву којим руководи Арие Ливне, савјетник предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Ако су тачни ови наводи, тражимо од Владе Републике Српске одговоре и на питања – шта ће урадити овим поводом, ко је крив за пљачку и обмањивање јавности Републике Српске, ко ће и када вратити новац у буџет Републике Српске, као и шта ће Министарство унутрашњих послова РС урадити у вези са објављеним наводима.

Подсјећамо да је за Представништво РС у Израелу у посљедње двије године, колико представништво не постоји, издвојено више од милион КМ.
Представништво Републике Српске у Израелу само је један од проблема у вези са контроверзним редовним издвајањима неколико милиона марака за лобирање у свијету, а без икаквих резултата.

За почетак, од Владе Републике Српске тражимо да се изјасни у вези са наводима о Представништву у Израелу, будући да у овом случају, ако су наводи израелске Владе тачни, постоје елементи за кривично гоњење.

Апелујемо и да се правосудни органи укључе у истрагу у вези са Представништвом Републике Српске у Израелу.

Повезане вијести:

ПДП РС