http://pdp.rs.ba/nikola-dronjak-dodikova-pogresna-politika-mogla-bi-dovesti-prosirenja-sankcija/

Члан Предсједништва Партије демократског прогреса (ПДП) Никола Дроњак упозорио је данас да актулена власт Републике Српске (РС) не штити њене интересе.

– Уколико предсједник Милорад Додик настави с катастрофалном изолационом политиком, отвара могућност евентуалног проширења санкције на још неке функционере Републике Српске, што би додатно усложнило позицију Републике Српске – указао је Дроњак.

Умјесто да настоје да умање штету, након што су САД увеле санкције предсједнику Републике Српске Милораду Додику, представници власти Републике Српске, како тврди, настављају с јавном бламажом РС-а.

Одлазак премијерке Републике Српскеа Жељке Цвијановић на дан инаугурације у Васшингтону оцијенио је као „туристичко путовање“.

– Сматрам да је сваки нормалан грађанин Републике Српске јучер био у врло непријатној ситуацији гледајући премијерку, а и супругу предсједника Републике Српске Сњежану Додик како се смрзавају по авенијама Вашингтона – рекао је Дроњак.

Нагласио је и да је потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић у својим изјавама показао потпуно незнање, јер министри вањских послова по дугогодишњој традицији не присуствују инаугурацији предсједника САД-а, већ само амбасадори земаља с којима Wасхигтон има дипломатске односе, што је стандардна протоколарна процедура на овом догађају.

– Организатори традиционално на инаугурацију америчког предсједника позивају само шефове дипломатских мисија страних држава у САД-у, а то су најчешће амбасадори – подсјећа Дроњак.

Повезане вијести: