http://pdp.rs.ba/neprihvatliv-zakon-o-radu-bez-prethod/

За ПДП је неприхватљив било какав нови закон о раду који не буде договорен са социјалним партнерима.

Предсједник посланичког клуба ПДП у Народној скупштини РС Бранислав Бореновић рекао је послије састанка са предсједницом Савеза синдиката РС Ранком Мишић да је реформска агенда могућа и без новог закона о раду који Влада покушава наметнути под притиском међународних кредитора.

-Ми смо још у фебруару на сједници Народне скупштине РС прихватили принципе за приступање ЕУ у којима није било ријечи о новом закону о раду. Било какво законско рјешење које произлази из споменутих принципа, па чак и из реформске агенде, не може бити прихваћено ако не буде укључило договор социјалних партнера – нагласио је Бореновић.

Позив предсједника РС Милорада Додика да СДС и ПДП предложе нови закон о раду Бореновић је назвао некоректним и истакао да је ПДП за други приступ који подразумијева доношење сета економских реформи и борбу против криминала и корупције.

Мишићева је рекла да је тражила одговоре о томе шта доноси реформска агенда коју су прихватили сви нивои власти у БиХ, истичући да она не значи излазак из кризе. Она је нагласила да се у другим земљама дешавају „тектонски поремећаји“ када се мијења само један члан закона о раду, док се у РС планира доношење потпуно новог закона.

– Нови закон о раду би био против права радника – рекла је Мишићева.

Повезане вијести: