http://pdp.rs.ba/nedovoljni-izdaci-za-boracke-kategorije/

Партија демократског прогреса /ПДП/ незадовољна је приједлогом буџета Републике Српске за идућу годину, првенствено због недовољних издвајања за борачке категорије, рекао је данас у Требињу посланик ПДП-а у Народној скупштини Српске Зоран Пологош.
Пологош каже да је став ПДП-а да треба повећати издвајања за породичне и личне инвалиднине која су иста годинама, те да основица за борачка примања буде просјечна нето плата у Српској, напомињући да би она у идућој години била 70 одсто, 80 одсто у 2018, 90 одсто у 2019, а 100 одсто у 2020. години.

„Од Владе Републике Српске тражимо да коначно донесе и нову уредбу о стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и да измијени Уредбу о борачком додатку и да се тако уведе мјесечни борачки додатак за незапослене борце, јер су то најугроженије категорије које немају никаква примања“, рекао је новинарима Пологош, који је и ратни војни инвалид.

Он је најавио да ће ПДП у наредном периоду предложити нови закон о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца да би у једном закону била ријешена сва борачка питања, а он би имао већу правну снагу од других.

Извор: СРНА

Повезане вијести: