http://pdp.rs.ba/nasha-je-obaveza-da-shtitimo-identitet-s/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић изнио је јасан став о предстојећем референдуму о Дану републике који ће бити одржан 25. септембра.

„У недјељу изађимо на референдум, то је наша обавеза и одговорност. Ми сматрамо да је рефедрендум једно од права грађана Републике Српске и начин да провјеримо своје ставове“, рекао је Бореновић на трибини ПДП-а у Угљевику.

Вратити химну „Боже правде“ и грб Немањића

Након референдума ПДП ће покренути иницијативу да се врати у употребу химну „Боже правде“ и Грб Немаљића и на тај начин заштитити идентитет српског народа у Републици Српској.

„ПДП ће припремити оба законска рјешења и у форми нацрта ће га предложити Народној скупштини Републике Српске. Законом ћемо дефинисати да је свечана пјесма српског народа „Боже правде“, да има равноправан третман као и химна и дати могућност да институције бирају шта ће у датом моменту да користе“, рекао је Бореновић.

„Предложићемо у нацрту Закона о симболима да се врати грб Немањића у Републику Српску и на тај начин га ставимо у исти статус као и грб Републике Српске и као у случају химне дамо могућност да сви који буду бирали у датом моменту да изаберу ону могућност која је према њиховом нахођењу. Желим да кажем да смо врло одговорни према српским симболима и идентитету српског народа и на тај начин нећемо никога да оспоравамо, нити ћемо дати разлога било коме да то оспори.“, заклјучио је Бореновић.

Повезане вијести:

ПДП

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно