http://pdp.rs.ba/narod-e-se-prepasti-razmjera-plachke-u/

Нико у Савезу за промјене није се препао најаве предсједника СНСД Милорада Додика о измјени кривичног законодавства, који би власти у Републици Српској омогућио да „тужи опозицију због велеиздајничке политике коју води на нивоу БиХ“, изјавио је данас на конференцији за новинаре у Бањалуци генерални секретар Партије демократског погреса и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

Савез за промјене ће, каже, прихватити тај приједлог ако ће омогућити да се суди и онима који су упропастили “Бобар банку”, “Балкан инвестмент банку”, Фабрику „Бирач“ из Зворника…

Црнадак је упитао и да ли се као велеиздаја третира и оно што се десило у случајевима “Бобар банке”, бањалучке фирме „Гранд траде“, „Бирча“, земљишта Пољопривредне школе у Бањалуци.

Указао је и да је ова Додикова иницијатива „још један бесмислени напад на Савез за промјене, који је одраз његове политичке неспособности и страха“.

Генерални секретар ПДП-а истиче и да ће се народ препасти када се виде размјере пљачке која се десила у Републици Српској.

-Република Српска је у великој финансијској провалији и власти желе да све те проблеме пребаце на други терен. Уједно се плаше отварања крупних афера које ће ускоро услиједити, јер су многи из врха власти упетљани у те афере – тврди он.

Црнадак је додао и да је поражавајуће да је власт у РС одлучила да издвоји огроман новац за посланике првог сазива Народне скупштине РС, а да није размишљала да тај новац прослиједи за борце прве категотије, за породице погинулих или за ратне војне инвалиде.

Додик је упутио у скупштинску процедуру Нацрт закона о правима изабраних представника РС у периоду од 1991. до 1996. године, који ће омогућити, уколико буде усвојен, мјесечну накнаду од 1.200 КМ посланицима из првог сазива.

Црнадак каже и да је неупитна већина на нивоу БиХ те да су позиције СДА и ХДЗ јасне те да ће ускоро услиједити разговори о већини на нивоу Федерације БиХ. Каже да Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ има већину и да је то најстабилнија већина у БиХ.

– Шта год радили наши коалициони партнери СДА, ХДЗ и ДФ Савез за промјене зна шта је наш интерес и никада нећемо ићи испод те црте. Увијек ћемо бранити интересе РС и око тога нема преговарања – рекао је Црнадак.

Повезане вијести: