http://pdp.rs.ba/narod-e-na-protestima-mirno-pokazati/

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић изјавио је данас Срни, поводом апела Његове светости патријарха српског Иринеја политичарима у Републици Српској да одустану од најављених скупова, да ће протести бити мирни и демократски и да неће бити никаквих сукоба и тензија.

„Прихватићу апел Његове светости патријарха Иринеја да протести буду мирни и демократски како то доликује српском народу“, рекао је Бореновић.

Он каже да ће протести показати да српски народ може на достојанствен и демократски начин рећи шта га мучи и тражити од своје власти да ради одговорно.

„Никаквих проблема, сукоба и тензија неће бити. Републици Српској треба пуна демократија, треба љубав, вјера, поштовање, разумијавање и право да сви будемо једнаки пред законом и пред Богом“, рекао је Бореновић.

Његова светост патријарх српски Иринеј позвао је данас политичаре у Републици Српској да одустану од зборовања и масовних окупљања у суботу, 14. маја, у Бањалуци и замолио их да рјешење за све несугласице, проблеме и сукобе траже у братским разговорима у институцијама Српске.

Патријарх Иринеј апел је упутио предсједнику СНСД-а Милораду Додику, СДС-а Младену Босићу, ДНС-а Марку Павићу, ПДП-а Браниславу Бореновићу, СП-а Петру Ђокићу, НДП-а Драгану Чавићу, члану Предсједништва БиХ из Републике Српске Младену Иванићу и свим другим политичким лидерима у Српској.

Повезане вијести: