http://pdp.rs.ba/mladi-pdp-dijele-letke-dole-nenarodna/

Млади ПДП дијелили су данас на бањалучком Тргу Крајине летке којима изражавају незадовољство лошим владањем премијерке РС Жељке Цвијановић и министра финансија РС Зорана Тегелтије и траже њихову одговорност за катастрофално стање у Републици Српској.

На лецима „Доље Влада, доље ненародна власт!“, уз фотографије Цвијановићеве и Тегелтије, наведен је списак њихових активности које су погубне за Републику Српску. Цвијановићева се прозива за афере куповине народних посланика и запошљавање сина у „Електропренос БиХ“, те корупцију, а Тегелтија за енормна задужења Српске, тајкунске везе и одговорност за пропаст „Бобар банке“ и „Балкан Инвестмент банке“, те нестанак мјеница Робне куће „Боска“.

Члан Главног одбора ПДП Никола Дроњак рекао је да ја намјера акције да лецима укажу на криминалне активности Владе РС и на потребу да се режим промијени, а не искључује ни могућност да млади незадовољство изразе и на протестима.

-Живот у РС је постао претежак. За то је крива премијерка Цвијановић и стварни премијер Зоран Тегелтија, али и предсједник РС Милорад Додик који их је довео на позиције – рекао је Дроњак.

Потпредсједник ПДП Бранислав Бореновић рекао је да странка подржава сваку акцију младих у Републици Српској који су за промјену постојећег стања и да кроз дјеловање у странци млади имају шансу да то ураде.

Акцијом ће у наредним данима бити обухваћено око 100.000 грађана Српске. Подјела летака је озваничена у Бањалуци, а акција ће бити настављена и у Бијељини, Палама, Требињу и осталим већим градовима Републике Српске.

Летак можете преузети овдје: PDP flajer