http://pdp.rs.ba/mladen-ivanic-zbog-bakira-izetbegovica-nemoguca-posjeta-nikolica-bih/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас да није реално да до предсједничких избора у Србији буде организована посјета њеног председника Томислава Николића Сарајеву и Предсједништву БиХ и то због бошњачког члана Бакира Изетбеговића.

Иванић је за “Вечерње новости“ навео да он и члан Предсједништва из реда хрватског народа Драган Човић имају више него коректан однос према Николићу, али да нису добри односи Изетбеговића и Николића.

Како је оцјенио, томе је доста доприњео и напад на премијера Александра Вучића у Поточарима и то што БиХ ништа није урадила у истрази.

Такође, према његовим ријечима, није нормално ни да се предсједнику Николићу откаже посјета због привођења Насера Орића.

“То је некултурно“, каже Иванић и додаје да искорак у односима са Србијом морају да покажу пре свих представници Бошњака јер је ту проблем.

Он додаје и да односи на релацији Загреб – Београд – Сарајево морају да буду бољи јер што су бољи односи у том троуглу мирнија је и стабилнија БиХ.

“Покушаћу да направим трилатерални састанак са представницима Хрватске и Србије, али теку марту“, рекао је Иванић.

Предс једник Србије Томислав Николић рекао је јуче да никада није добио званичан позив да посети Сарајево, те да он не може да се намеће да иде у госте, а да „никада, никоме није одбио позив за посету“.

На питање новинара да ли ће до краја мандата посјетити Сарајево, Николић је рекао да је постојао план да у вријеме када Предсједништвом БиХ предсједава бошњачки представник да га позову у званичну посету Сарајеву, али да се то до сада није остварило.