http://pdp.rs.ba/mladen-ivani-politika-mora-dati-sve/

У карловачкој цркви служи се литургија јер је свети Трифун, слава епископа горњокарловачког, Герасима. Малобројне Србе ни ниска температура ни усташки графити на цркви нису спријечили да се окупе.

Некад их је било више од 36.000, данас једва 5.000. На провокације су огуглали. О сигурности Срба у Карловцу и остатку Хрватске стидљиво и кратко одговарају – није лоше, живи се.

Из карловачке градске управе цркви су донирали видео надзор, не би ли како спријечили хулигане да проваљују у цркву и скрнаве је усташким симболима. У госте епископу Герасиму, стигао је и српски члан Предсједништва БИХ, Младен Иванић. Политика, каже, мора дати све од себе да помогне српском народу у Хрватској.

“Тешко је бити припадник српског народа на овим просторима и баш зато је наша обавеза да овим људима помогнемо и да својим присуством скренемо пажњу да ова заједница постоји. И то је нешто на чему ћу ја инсистирати и наравно, инсистирати у разговорима који ће врло брзо услиједити са представницима Хрватске”, изјавио је Младен Иванић, српски члан Предсједништва БиХ.

Карловачка црква стара више од 230 година, у рату је спаљена до темеља. Ипак, прије двије године завршена је њена обнова и поново је освештана.