http://pdp.rs.ba/mladen-ivani-ne-u-da-se-takmichim-u-pri/

Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић оптужио је данас предсједник Републике Српске и СНСЂа Милорада Додика да, умјесто да заговара јединство у Републици Српској, прави одређени ријалити шоу и сукобе, у којем он неће да учествује, јер има много озбиљнијег посла с којим треба да се бави.

Иванић је на прес-конференцији у Бањалуци рекао да Додик нема шта да каже куда иде Република Српска, већ се служи најгорним могућим ријечником, али да неће да се с њим такмичи у „примитивизму“, али ће о битним питањима дати своје ставове.

„Нећу учествовати у подјели српског народа, јер је интерес стабилност и економски напредак, а политика коју води Додик иде према сукобима“, рекао је Иванић наводећи да жели мир у БиХ и добре односе земље са сусједима.

Коментаришући учестале Додикове оптужбе према Савезу за промјене, Иванић је истакао да „само непристојан и неваспитан човјек може Србе дијелити на дан Божића и Дан Републике Српске“.

Одбацио је Додикове тврдње да није реаговао приликом предлагање британске резолуције о Сребреници, истичући да је дао огроман допринос да се та резлуција не усвоји, јер је својим писмом које је упутио европским званичницима показао да сви о том питању у БиХ не мисле исто.

„Интерес БиХ је да се окрене развоју, отварању нових радним мјеста, а не шупљим и бескорисним свађама и сукобима“, нагласио је Иванић.

Први задатак је, каже, апликација БиХ за чланство у Европску унију за коју очекује да буде предата до краја овог мјесеца, а каже да за то постоји значајна подршка европских званичника.

Повезане вијести: