http://pdp.rs.ba/mladen-ivani-narednih-nekoliko-mjes/

04.03.2016. у Бихаћу је одржан пословни форум под називом „Бизнис Плус“. Форум је водила позната бх. економска аналитичарка Светлана Ценић, а гости су били многобројни домаћи политички званичници и истакнути привредници са подручја Унско-санског кантона.
– Моје искуство говори да она предузећа која нису превише рачунали на државу имали су тежи пут до успјеха али су створили стабилна предузећа, док они који су имали привилегован приступ буџетима различитих нивоа нису трајно опстајали и пропадали су. Дакле, овај први пут је тежи али је стабилнији и дуготрајнији и тим људима треба одати признање јер захваљујући њима данас имамо какву такву стабилност, нагласио је члан Предсједништва БиХ Младен Иванић у свом излагању.

За привреду је јако битна политичка стабилност у земљи, а Иванић је као прве кораке ка политичкој стабилности у БиХ навео рјешавање питања града Мостара, питање избора чланова предсједништва, провођење одлује Сједић-Финци, одустајање од референдума и прихватање механизма координације у РС итд. Све то како би Еуропи послали поруку да се нешто ради на стварању услова да се може бавити економијом.

– До нас је да створимо позитивну слику о нашој земљи и прикажемо позитивне примјере како би показали да нисмо земља која само ствара проблеме. Остваљање проблема о којима се не можемо договорити, не враћање у прођлост и окретање ка питањима о којима се можемо договорити пут је који нас може повести напријед, рекао је Иванић.

Наредних неколико мјесеци је пресудно јер ако се те ствари не промјене позитивно вратићемо се неколико корака уназад и изгубити сваку наду за напретком, сматра он. За петнаестак дана ћемо имати прилику да видимо да ли ће се кренути ријешавати питање Мостара и прихватање механизма координације и то ће показати да ли идемо у позитивном или негативном правцу.

Повезане вијести: