http://pdp.rs.ba/ministri-rs-da-srede-haos-u-svojim-reso/

Партија демократског прогреса одбацује све неутемељене оптужбе које су данас на рачун рада представника Савеза за промјене изнијели министри у Влади РС Петар Ђокић и Неђо Трнинић.

Представници ПДП и Савеза за промјене у заједничким институцијама БиХ су представници српског народа и представници РС, који никада неће прихватити било какве одлуке које угрожавају уставно-правно позицију и надлежности РС.

ПДП посебно одбацује оптужбе од странe министра Петра Ђокића који је правоснажно пресуђен за кривично дјело преваре и нема морални капацитет да било коме држи лекције. Особе које се баве ситним преварама као што су крађа телефонских импулса не смију имати важну улогу у јавном животу и ПДП са њима неће више полемисати.

ПДП позива министра Неђу Трнинића да се посвети хаосу који влада у његовом ресору, јер су Жељезнице РС и Поште РС у расулу, рачун Путева РС блокиран, а бањалучки аеродром пред гашењем.

ПДП изражава пуну подршку српском члану Предсједништва БиХ, као и свим министрима и замјеницима министара из Савеза за промјене у Савјету министара БиХ уз увјерење да ће наставити да раде на реформама, бранећи интересе српског народа и Републике Српске.