http://pdp.rs.ba/ministar-inostranih-poslova-bih-u-posjeti-gradskoj-upravi-obecana-podrska-u-organizaciji-eyof/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак посјетио је Градску управу Источно Сарајево, гдје је са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем и представницима градског руководства разговарао о пројектима за које би, евентуално, могла да буде обезбијеђена подршка међународних организација и резидентих амбасадора у БиХ.

С тим у вези, Црнадак је најавио одржавање састанка са групом амбасадора , почетком јесени у Источном Сарајеву, на којем би било ријечи о подршци за пројекте који су важни грађанима Источног Сарајева, првенствено о организацији Европског омладинског олимпијског фестивала /EJOF/.

Министар иностраних послова БиХ рекао је да је организација Европског омладинског олимпијског фестивала, који ће бити одржан у фебруару 2019. године на простору Источног Сарајева и Сарајева, веома важан пројекат и да ће га снажно подржати Савјет министара БиХ, укључујући и финансијску подршку.
Црнадак је позвао Владу Републике Српске и Владу ФБиХ да се укључе у овај пројекат.

Према његовим ријечима, на јесен је планиран радни састанак у Источном Сарајеву са групом амбасадора, који представљају земље чије би владе имале интересовање и жељу да подрже успјешну организацију овог фестивала.

Црнадак је истакао да је на састанку разговарано и о пројектима Градске развојне агенције Источно Сарајево.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је, послије састанка, да је информисан да је Савјет министара БиХ донио адекватне одлуке које представљају директну финансијску подршку организацији ове олимпијаде младих, која ће бити реализована посредством Министарства цивилних послова БиХ.

Градоначелник је изразио наду да ће Министарство иностраних послова БиХ и посредством других пројеката наћи начин да помогне у реализацији неких конкретних инфраструктурних пројеката када је ријеч о омладинском фестивалу.

Вуковић је напоменуо да је Црнадак упознат о Градској развојној агенцији, која често аплицира на разне разне пројекте бројних међународних институција, које се налазе у Сарајеву, те да у том правцу очекује подршку Министарства иностраних послова БиХ.

Навео је да постоји жеља за реализацијом пројеката из области културе на подручју Источног Сарајева, међу којим је незавршена изградња зграде позоришта, јер је ријеч о милионском пројекту за који је тешко наћи финансијере.

Вуковић је рекао да би за грађане Источног Сарајева била важна и изградња музеја одбрамбено-отаџбинског рата на Палама, јер су, како је нагласио, Пале и Источно Сарајево колијевка Републике Српске.

Састанку у Градској управи присуствовали су предсједник Скупштине града Мирослав Лучић, замјеник градоначекника Данко Вучетић и потпредсједник Скупштине града Винко Радовановић.

Повезане вијести:

ПДП РС