http://pdp.rs.ba/ministar-crnadak-uputio-otvoreno-pismo/

„Поводом изјаве Милорада Додика, предсједника Републике Српске, у којој вам је поручио „да вас не доживљава као наше“, као министар који у Савјету министара БиХ представља Републику Српску, желим вам поручити да сматрам да је ова изјава погрешна и штетна, те да представља искључиво лични став господина Додика.

Увјеравам вас да вас народ Републике Српске доживљава својим, те да припадате Републици Српској, јер ви јесте народ и дијелите све добро и лоше са народом Републике Српске.

Као некадашњи замјеник министра одбране из реда српског народа упознао сам многе од вас и лично сам се увјерио да је међу вама много бивших бораца Војске Републике Српске, чланова породица погинулих бораца, вриједних и честитих људи, који само желе да у миру раде свој посао и да се заједно са другим народима окрену будућности.

Позивам вас да наставите обављати своје дужности војника, подофицира, официра, генерала, цивилних лица и државних службеника на професионалан и достојанствен начин, поштујући Дејтонски споразум и бројне уставне и законске механизме заштите позиције српског народа и Републике Српске, као и њихове улоге у функционисању система одбране у БиХ.

Попут ваших колега из СИПА-е, Граничне полиције, ОБА-е, Дирекције за координацију полицијских тијела, те свих других из Републике Српске запослених у заједничким институцијама, најбоље ћете помоћи свом народу, као и свим осталим у БиХ, одговорно радећи свој посао, поштујући законе и чувајући Републику Српску.

На крају, честитам вам све долазеће празнике, а посебно 9. јануар, Дан Републике Српске, као дан који мора да буде дан јединства у Републици Српској, а не дан подјела.“

ПДП РС