http://pdp.rs.ba/markovic-nedopustiv-pokusaj-umanjenja-znacaja-funkcije-predsjednika-srpske/

За ПДП је неприхватљив сваки покушај да се умањи утицај и значај функције предсједника Републике Српске, изјавио је данас потпредсједник ПДП Славиша Марковић.

Он је као такав покушај оцијенио позив Министарства одбране БиХ да се Предсједништво БиХ изјасни о програму прославе Дана Војске Републике Српске и обраћању предсједника Републике.

Марковић је на конференцији за новинаре у Градском одбору ПДП Бијељина поручио да су овај и сваки други покушај умањивања значаја функције предсједника Републике Српске недопустиви и да се институција предсједника Републике мора поштивати.

Говорећи о актуелним политичким дешавањима, он је рекао и да не очекује промјене Савјета министара у овом мандату.

Марковић је најавио да ће ПДП инсистирати на томе да институције испитају улогу и значај Арие Ливнеа и буџет који је користио на име Представништва Републике Српске у Израелу, као и на процесуирању евентуалних неправилности на које ПДП указује.

Народни посланик ПДП из Бијељине Миленко Вићановић рекао је на конференцији за новинаре да ова странка неће подржати повећање акциза на гориво јер је то додатни намет на кућни буџет грађана.

Повезане вијести: