http://pdp.rs.ba/marina-blagojevic-predsjednica-foruma-zena-pdp-pale/

У препуној сали Скупштине општине Пале одржан је састанак Форума жена ПДП-а Пале. На почетку састанка, за нову предсједницу Форума жена ПДП-а Пале, једногласно је изабрана проф. Марина Благојевић. Бивша предсједница Форума жена ПДП-а Пале, др. Млађенка Драгаш, истакла је значај Форума жена у хуманитарном раду.

‚‚Организовале смо бројне акције за прикупљање помоћи социјално угоженом становништву, уручена је помоћ дому за стзара лица „Натура“ – Пале, такође, одређена помоћ у неопходним средствима уручена је и психијатријској болници Соколац.

Др. Млађенка Драгаш је навела да ипак није задовољна учинком Форума жена те да би уз већу ангажованост свих чланица Форума жена резултати били неупоредиво бољи. Оно на шта је веома поносна јесте сложност свих чланица, које, иако их има много, никада нису дошле у сукоб приликом доношења неке одлуке.

Новоизабрана предсједница Форума жена, проф. Марина Благојевић навела је неке од основних активности и задатака ове заједнице.

‚‚Форум жена је тијело у оквиру партије демократског прогреса које се бави положајем и правима жена у складу са европским стандардима и конвенцијама. Форум жена је на подручију општине Пале највише радио у правцу хуманитарних акција, а то и јесте један од задатака Форума жена. Истовремено, Форум жена треба да ради на едукацији и просвећености жена и њиховој политичкој афирмацији.

Желим да истакнем да Форум жена није тијело које ради само за себе него је дио партије демократског прогреса и ради у складу са програмом партије, а то је свакако једна од наших најважнијих активности у наредном периоду. Морамо да се боримо за своја права и да станемо на црту мушком дијелу ове партије, али не као ривали већ као равноправни партнери и чланови партије“ истакла је Благојевићева.

Окупљенима се обратио и Ненад Вуковић градонечелник града Источно Сарајево.

‚‚Форум жена је веома значајно тијело и од њега очекујемо још више резултата у наредном периоду. Надам се да ће у будућности поред хуманитарних акција бити и акција којима ће се указати на права жена. Желим да кажем нешто о Програму обнове Републике Српске. Зашто је он важан? Ја сам често говорио, и сада ћу поновити, да је највећа примједба бирача то што ништа не нудимо.

И заиста, видим да је у томе највећи проблем и да због тога оне неопредјељене не можемо да изведемо на биралишта. Зато се партија потрудила да направи Програм који би ми спроводили када додјемо на власт. Оно што је важно истаћи јесте да нису политичари правили овај програм већ је дато стручним људима из различитих бранши да се баве циљаном проблематиком, свако у свом ресору.

Не може нам се приговорити да смо исти као други, да немамо никакав програм и да не знамо шта ћемо када освојимо власт.“

‚‚Форум жена је у претходном периоду знатно проширен. То је тренд којим идемо и који градимо. Моји сарадници и ја смо ту да пружимо подршку овом тијелу“ истакао је Предраг Вучичевић предсједник Скупштине општине Пале.

Повезане вијести:

Информативна служба ПДП