http://pdp.rs.ba/maja-savandi-novi-predsjednik-savje/

На данашњем сабору Савјета младих Градишка, којем је присуствовало преко 300 делегата, за новог предсједника изабрана је политиколог Маја Савандић.

Сабор је отворио начелник општине Градишка Зоран Латиновић, а сабору су присуствовали предсједник ОО ПДП Градишка Милан Шврака, генерални секретар ПДП Мирослав Брчкало и посланик у НСРС Перица Бундало.

Брчкало је рекао да је ПДП увијек била партија која је препознавала интересе младих и покретала иницијативе за њихов бољи положај у друштву.

Кад је било планирано укидање министарства породице, подсјећа Брчкало, на иницијативу ПДП враћено је под окриље Владе РС.

„Тадашњи први ресорни министар, а садашњи лидер ПДП Бранислав Бореновић радио је на обезбјеђивању стипендија, кредита за младе брачне парове, водио политику наталитета и помоћ вишечланим породицама, а ПДП се и данас за то залаже. То ће бити основна идеја водиља и за ове локалне изборе“, рекао је Брчкало.

Он је подсјетио да је ПДП увијек давао шансу младима и да смо имали, а и данас имамо, најмлађе посланике, министре, директоре, одборнике…

Такође, Брчкало је рекао да је ОО ПДП Градишка један од најактивнијих одбора у Српској и да очекује да ће то доказати и добрим резултатима на изборима.