Бранислав Бореновић


Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић рођен је 1974. године у Санском Мосту. Бореновић живи у Бањој Луци са супругом Биљаном и тројицом синова. Завршио је Економски факултет у Бањој Луци, а данас на овој високошколској установи похађа постдипломски студиј.

У периоду од 2002. до 2006. године руководио је Надзорним одбором Фонда становања Републике Српске (РС). Истовремено је био запослен у бањалучкој канцеларији Агенције за промоцију страних инвестиција у БиХ. Након уласка ПДП-а у власт Бореновић је 2006. године именован министром за породицу, омладину и спорт у Влади РС-а. Тада је са 32 године био најмлађи министар икада у РС-у.

Каријера


Бореновић у ПДП улази 1999. године и исте године постаје члан Предсједништва ове партије. Осим тога, био је и предсједник Савјета младих ПДП-а, секретар за међународне односе у Партији, предсједник Градског одбора ПДП-а Бања Лука те потпредсједник ове странке. За предсједника ПДП-а је изабран у новембру 2015. године.

На општим изборима у октобру 2006. године изабран је за посланика у Народној скупштини РС-а. Међутим, Бореновић није ушао у Парламент, јер је именован за министра. Четири године касније, 2010. поново је изабран у ову скупштину и данас се налази на посланичкој функцији.

На Општим изборима 2014. обновио је мандат у НСРС.

Достигнућа


  • Од 1991. до 1995. учесник Отаџбинског рата
  • Од 1995. до 1998. године предсједник Савеза студената Економског факултета Универзитета у Бањалуци.
  • Од 1999. године члан Партије демократског прогреса Републике Српске гдје је био предсједник Савјета младих Главног одбора, међународни секретар партије и члан Предсједништва партије.
  • Од 2002. до 2006. године био је предсједник Надзорног одбора Фонда становања РС.
  • Од 2004. до 2006. године води канцаларију у Бањалуци Агенције за промоцију страних инвестиција у БиХ .
  • Године 2006. био је Министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске (најмлађи у историји).
  • Од марта 2007. бива проглашен за предсједника највећег Градског одбора ПДП-а Бањалука.
  • У јулу 2007. изабран је за потпредсједника партије.
  • 28. Новембра 2015. године изабран за Предсједника ПДП-а.
  • Ожењен је, отац троје дјеце.

 

 

Друштвено


 

facebook.com/bborenovic

Јуче смо разговарали о потреби нормализације односа у Српској. Наши приједлози су разумни и рaционални:

🔹 Нормалан рад Народне скупштине
🔹 Да се заустави говор мржње
🔹 Да се уведе привремени надзор над РТРС
🔹 Доношење Закона о порјеклу имовине
🔹 Формирање координационог тијела које би се звало савјет Републике Српске.

Од владајуће коалиције очекујемо да покажу да ли су за бољу Републику Српску или желе ово друштво подредити својим интересима.
... ВишеМање

Погледај на Facebook

Moćan ambijent #30godina #NemaStajanja #borac #željezničar još da je rezultat bio bolji...ali idemo dalje,lopta je okrugla. ... ВишеМање

Погледај на Facebook

Предсједништво Партије демократског прогреса позвало је са данашње сједнице у Бањалуци све политичке актере у Републици Српској и БиХ да одмах престану са говором мржње, непримјереном и увредљивом комуникацијом и да се врате политичком дијалогу који ће вратити достојанство институцијама.
ПДП апелује да се сви учесници на политичкој сцени врате комуникацији искључиво снагом аргумената, како би биле смирене тензије које дугорочно наносе штету будућности Републике Српске и БиХ.
Предсједништво ПДП позвало је владајућу парламентарну већину у Народној скупштини Републике Српске и све политичке актере да учине напор како би било обезбијеђено нормално функционисање Народне скупштине Републике Српске и враћен дигнитет тој институцији.
Оцијењено је да је послије посебне сједнице НСРС постало јасно да је актуелна власт Републике Српске до сада злоупотребљавала институцију референдума.
ПДП захтијева да се програм Радио-телевизије Републике Српске хитно врати у законски оквир, по којем информисање јавности мора да буде објективно и непристрасно, без утицаја било које политичке групације у Републици Српској. Захтијевамо, што је Законом о Радио-телевизији Републике Српске већ и прописано, равноправан третман за носиоце свих изабраних и именованих функционера у Републици Српској, и у име Републике Српске у заједничким институцијама, те равноправан третман власти и опозиције у Републици Српскоj.
Разматрано је и економско стање у Српској и нацрт буџета за сљедећу годину и изражена забринутост због недостатка адекватног одговора власти Републике Српске на тешко економско стање.
Предсједништво ПДП изузетно је задовољно реакцијама јавности у вези са ПДП-овим документом ”Програм обнове Републике Српске” и наставиће активности на представљања рјешења за креирање мирне, стабилне и боље будућности у Републици Српској.
... ВишеМање

Погледај на Facebook