http://pdp.rs.ba/ljudi/predsjednik/

Бранислав Бореновић


Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић рођен је 1974. године у Санском Мосту. Бореновић живи у Бањој Луци са супругом Биљаном и тројицом синова. Завршио је Економски факултет у Бањој Луци, а данас на овој високошколској установи похађа постдипломски студиј.

У периоду од 2002. до 2006. године руководио је Надзорним одбором Фонда становања Републике Српске (РС). Истовремено је био запослен у бањалучкој канцеларији Агенције за промоцију страних инвестиција у БиХ. Након уласка ПДП-а у власт Бореновић је 2006. године именован министром за породицу, омладину и спорт у Влади РС-а. Тада је са 32 године био најмлађи министар икада у РС-у.

Каријера


Бореновић у ПДП улази 1999. године и исте године постаје члан Предсједништва ове партије. Осим тога, био је и предсједник Савјета младих ПДП-а, секретар за међународне односе у Партији, предсједник Градског одбора ПДП-а Бања Лука те потпредсједник ове странке. За предсједника ПДП-а је изабран у новембру 2015. године.

На општим изборима у октобру 2006. године изабран је за посланика у Народној скупштини РС-а. Међутим, Бореновић није ушао у Парламент, јер је именован за министра. Четири године касније, 2010. поново је изабран у ову скупштину и данас се налази на посланичкој функцији.

На Општим изборима 2014. обновио је мандат у НСРС.

Достигнућа


  • Од 1991. до 1995. учесник Отаџбинског рата
  • Од 1995. до 1998. године предсједник Савеза студената Економског факултета Универзитета у Бањалуци.
  • Од 1999. године члан Партије демократског прогреса Републике Српске гдје је био предсједник Савјета младих Главног одбора, међународни секретар партије и члан Предсједништва партије.
  • Од 2002. до 2006. године био је предсједник Надзорног одбора Фонда становања РС.
  • Од 2004. до 2006. године води канцаларију у Бањалуци Агенције за промоцију страних инвестиција у БиХ .
  • Године 2006. био је Министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске (најмлађи у историји).
  • Од марта 2007. бива проглашен за предсједника највећег Градског одбора ПДП-а Бањалука.
  • У јулу 2007. изабран је за потпредсједника партије.
  • 28. Новембра 2015. године изабран за Предсједника ПДП-а.
  • Ожењен је, отац троје дјеце.

 

 

Друштвено


 

facebook.com/bborenovic

Borčeve legende Abas i Rade #Arslanagic #Uncanin svaki put zanimljivo popričati i čuti važne istorijske sportske činjenice o velikim uspjesima,pobjedama,druženju exYU,o Metaloplastici,Dubočici,Želji iz Niša,Leskovcu... #ZajednoZaBorac #rukomet #borac #banjaluka ... ВишеМање

Погледај на Facebook

Јуче у Саламанки,данас Мадрид,вечерас Бањалука.

Tоком другог дана засједања Извршног комитета Међународне демократске уније (IDU), најјаче интернационалне политичке организације у свијету, веома интересантан сусрет са премијером Шпаније Маријаном Рахојем иначе предсједником владајуће Народне партије са којом одлично сарађујемо већ деценију.
Обраћањем премијера Рахоја посебно су истакнути велики резултати шпанске владе у превазилажењу посљедица велике економске кризе и кораци које су власти предузеле да данашња Шпанија изађе из рецесије и забиљежи веома позитивне економске трендове посљедњих година .
За нас су веома важна искуства Шпаније у процесу економског опоравка и видљиви су одлични резултати и посвећеност развоју шпанског друштва, што показује да су наша настојања и програм обнове Републике Српске најбољи путоказ како Српску и БиХ учинити економски снажним са бољим перспективама за све њене грађане.
Данас је изабран нови предсједник Међународне демократске уније Стивен Харпер,бивши канадски премијер који има огромно међународно политичко искуство.
IDU чини више од 80 партија из 60 земаља свијета,од којих су најпознатије Републиканска странка из САД, ЦДУ и ЦСУ из Њемачке, Конзервативне странке из Велике Британије, Канаде и Норвешке‎, Фидес из Мађарске, ОВП из Аустрије, а ПДП је пуноправни члан ове породице странака већ више од 10 година.
... ВишеМање

Погледај на Facebook

#neprocjenjivo sa legendom Radomirom Antićem u njegovom domu #Madrid gledati Čelsi-Barsa #LigaŠampiona i slušati njegove komentare i životne sportske priče.
Sjajno veče!!!
Dom porodice Antić u Madridu je i prostor koji čuva uspomene na vrhunsku sportsku karijeru,svaka slika i svaki predmet predstavljaju uspjeh za sebe,ali Atletiko Madrid je jedan i jedinstven za legendarnog trenera.
Hvala supruzi Veri i Radomiru na odličnom gostoprimstvu zahvaljujući našem zajedničkom prijatelju Zoki Ðurđeviću.
Očekujemo ih ubrzo da posjete Banjaluku a posebno Jelašinovce podno Grmeča odakle je Radomirova majka.Još smo i zemljaci!
... ВишеМање

Погледај на Facebook