Бранислав Бореновић


Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић рођен је 1974. године у Санском Мосту. Бореновић живи у Бањој Луци са супругом Биљаном и тројицом синова. Завршио је Економски факултет у Бањој Луци, а данас на овој високошколској установи похађа постдипломски студиј.

У периоду од 2002. до 2006. године руководио је Надзорним одбором Фонда становања Републике Српске (РС). Истовремено је био запослен у бањалучкој канцеларији Агенције за промоцију страних инвестиција у БиХ. Након уласка ПДП-а у власт Бореновић је 2006. године именован министром за породицу, омладину и спорт у Влади РС-а. Тада је са 32 године био најмлађи министар икада у РС-у.

Каријера


Бореновић у ПДП улази 1999. године и исте године постаје члан Предсједништва ове партије. Осим тога, био је и предсједник Савјета младих ПДП-а, секретар за међународне односе у Партији, предсједник Градског одбора ПДП-а Бања Лука те потпредсједник ове странке. За предсједника ПДП-а је изабран у новембру 2015. године.

На општим изборима у октобру 2006. године изабран је за посланика у Народној скупштини РС-а. Међутим, Бореновић није ушао у Парламент, јер је именован за министра. Четири године касније, 2010. поново је изабран у ову скупштину и данас се налази на посланичкој функцији.

На Општим изборима 2014. обновио је мандат у НСРС.

Достигнућа


  • Од 1991. до 1995. учесник Отаџбинског рата
  • Од 1995. до 1998. године предсједник Савеза студената Економског факултета Универзитета у Бањалуци.
  • Од 1999. године члан Партије демократског прогреса Републике Српске гдје је био предсједник Савјета младих Главног одбора, међународни секретар партије и члан Предсједништва партије.
  • Од 2002. до 2006. године био је предсједник Надзорног одбора Фонда становања РС.
  • Од 2004. до 2006. године води канцаларију у Бањалуци Агенције за промоцију страних инвестиција у БиХ .
  • Године 2006. био је Министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске (најмлађи у историји).
  • Од марта 2007. бива проглашен за предсједника највећег Градског одбора ПДП-а Бањалука.
  • У јулу 2007. изабран је за потпредсједника партије.
  • 28. Новембра 2015. године изабран за Предсједника ПДП-а.
  • Ожењен је, отац троје дјеце.

 

 

Друштвено


 

facebook.com/bborenovic

У интервјуу за TV 1 HD сам позвао SNSD - СНСД и прије свега Милорада Додика да покажу шта су урадили са парама од приватизације телекома и да одговарају за 3 милијарде КМ које су опљачкане кроз #150afera.

За мене је јасно као дан да и људи из СНСД-а бјеже од Додика и његове политике, јер нико од кључних људи из његовог окружења није јавно стао пред камеру и поновио барем дио онога што је #Dodik рекао у своме првом обраћању након увођења санкција.

Као да се и они дистанцирају од њега?!
... ВишеМање

Погледај на Facebook

Традиционално, већ 18 година обиљежавамо Богојављење, крсну славу PDP Bijeljina

Христос се јави! Срећна слава свима који славе данас!
... ВишеМање

Погледај на Facebook

Предсједника #Dodik позивам да нађе начин да не буде проблем Српској и на тај начин покаже да заступа интересе свог народа.

На њему је сад највећа одговорност. Он мора одлучити у којем правцу ће ићи. Он мора показати како Република Српска није проблем, и да не увлачи Српску и њен народ у своју борбу!

#sankcije #RepublikaSrpska
... ВишеМање

Погледај на Facebook

Са колегом Небојшом Медојевићем на конференцији #IDU о опозиционим изазовима у Црној Гори и Републици Српској. Без компромиса! ... ВишеМање

Погледај на Facebook