Бранислав Бореновић


Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић рођен је 1974. године у Санском Мосту. Бореновић живи у Бањој Луци са супругом Биљаном и тројицом синова. Завршио је Економски факултет у Бањој Луци, а данас на овој високошколској установи похађа постдипломски студиј.

У периоду од 2002. до 2006. године руководио је Надзорним одбором Фонда становања Републике Српске (РС). Истовремено је био запослен у бањалучкој канцеларији Агенције за промоцију страних инвестиција у БиХ. Након уласка ПДП-а у власт Бореновић је 2006. године именован министром за породицу, омладину и спорт у Влади РС-а. Тада је са 32 године био најмлађи министар икада у РС-у.

Каријера


Бореновић у ПДП улази 1999. године и исте године постаје члан Предсједништва ове партије. Осим тога, био је и предсједник Савјета младих ПДП-а, секретар за међународне односе у Партији, предсједник Градског одбора ПДП-а Бања Лука те потпредсједник ове странке. За предсједника ПДП-а је изабран у новембру 2015. године.

На општим изборима у октобру 2006. године изабран је за посланика у Народној скупштини РС-а. Међутим, Бореновић није ушао у Парламент, јер је именован за министра. Четири године касније, 2010. поново је изабран у ову скупштину и данас се налази на посланичкој функцији.

На Општим изборима 2014. обновио је мандат у НСРС.

Достигнућа


  • Од 1991. до 1995. учесник Отаџбинског рата
  • Од 1995. до 1998. године предсједник Савеза студената Економског факултета Универзитета у Бањалуци.
  • Од 1999. године члан Партије демократског прогреса Републике Српске гдје је био предсједник Савјета младих Главног одбора, међународни секретар партије и члан Предсједништва партије.
  • Од 2002. до 2006. године био је предсједник Надзорног одбора Фонда становања РС.
  • Од 2004. до 2006. године води канцаларију у Бањалуци Агенције за промоцију страних инвестиција у БиХ .
  • Године 2006. био је Министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске (најмлађи у историји).
  • Од марта 2007. бива проглашен за предсједника највећег Градског одбора ПДП-а Бањалука.
  • У јулу 2007. изабран је за потпредсједника партије.
  • 28. Новембра 2015. године изабран за Предсједника ПДП-а.
  • Ожењен је, отац троје дјеце.

 

 

Друштвено


 

facebook.com/bborenovic

На регионалној дебати о законоима и праксама из области борбе против корупције.

Једна идеја: да сваки уговор који склопи јавна установа, предузеће или институција власти ступа на снагу тек након јавне објаве тог истог уговора. Отворено. Транспарентно.

Пошто народ плаћа, мора да зна шта и колико плаћа.
... ВишеМање

Погледај на Facebook

Срамотно и нехумано понашање власти у РС, важније им да потроше 25 милиона КМ за куповину једног хеликоптера и изградњу неколико боксова за полицијске псе у касарни Залужани него исплата зарађених плата жељезничарима у вишеструко мањем износу.

Иначе хеликоптер ће коштати преко 15 мил.КМ (9.5 мил. КМ цијена - главница кредита са каматом од 6% на 10 година и грејс период отплате) а реконструкција касарне Залужани са поменутим кућицама за псе ће коштати преко 10 мил. КМ (6,5 главница са каматом од 6% на 10 година...).

За осуду је овакво понашање Владе РС која показује да је нељудскост и дрскост постала основна карактеристика понашања власти у Српској.
Потпуно су оправданим захтјеви радника запослених у Жељезницама РС да им се исплате зарађени новци а власт би морала знати да су права радника и животи њихових породица много важнија од хеликоптера, кућица за псе и осталих неповољних и непотребних задужења.
... ВишеМање

Погледај на Facebook

Табла, обруч, мрежица... мали опозициони допринос друштву у насељу #KočićevVijenac #Banjaluka.

Да ли је ок очекивати да се укључи Igor Radojicic?
... ВишеМање

Погледај на Facebook