Бранислав Бореновић


Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић рођен је 1974. године у Санском Мосту. Бореновић живи у Бањој Луци са супругом Биљаном и тројицом синова. Завршио је Економски факултет у Бањој Луци, а данас на овој високошколској установи похађа постдипломски студиј.

У периоду од 2002. до 2006. године руководио је Надзорним одбором Фонда становања Републике Српске (РС). Истовремено је био запослен у бањалучкој канцеларији Агенције за промоцију страних инвестиција у БиХ. Након уласка ПДП-а у власт Бореновић је 2006. године именован министром за породицу, омладину и спорт у Влади РС-а. Тада је са 32 године био најмлађи министар икада у РС-у.

Каријера


Бореновић у ПДП улази 1999. године и исте године постаје члан Предсједништва ове партије. Осим тога, био је и предсједник Савјета младих ПДП-а, секретар за међународне односе у Партији, предсједник Градског одбора ПДП-а Бања Лука те потпредсједник ове странке. За предсједника ПДП-а је изабран у новембру 2015. године.

На општим изборима у октобру 2006. године изабран је за посланика у Народној скупштини РС-а. Међутим, Бореновић није ушао у Парламент, јер је именован за министра. Четири године касније, 2010. поново је изабран у ову скупштину и данас се налази на посланичкој функцији.

На Општим изборима 2014. обновио је мандат у НСРС.

Достигнућа


  • Од 1991. до 1995. учесник Отаџбинског рата
  • Од 1995. до 1998. године предсједник Савеза студената Економског факултета Универзитета у Бањалуци.
  • Од 1999. године члан Партије демократског прогреса Републике Српске гдје је био предсједник Савјета младих Главног одбора, међународни секретар партије и члан Предсједништва партије.
  • Од 2002. до 2006. године био је предсједник Надзорног одбора Фонда становања РС.
  • Од 2004. до 2006. године води канцаларију у Бањалуци Агенције за промоцију страних инвестиција у БиХ .
  • Године 2006. био је Министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске (најмлађи у историји).
  • Од марта 2007. бива проглашен за предсједника највећег Градског одбора ПДП-а Бањалука.
  • У јулу 2007. изабран је за потпредсједника партије.
  • 28. Новембра 2015. године изабран за Предсједника ПДП-а.
  • Ожењен је, отац троје дјеце.

 

 

Друштвено


 

facebook.com/bborenovic

Ширимо даље мрежу пријатеља Републике Српске!

Jедан од најзначајнијих људи у новој америчкој администрацији, Шон Кернкрос, главни савјетник Ренса Приебуса, шефа кабинета Доналда Трампа је показао изненађујуће знање и много разумијевања за процесе који се дешавају на балкану и регији.

Разговарали смо о процесу транзиције власти у САД-у и изазовима са којима се Републиканска странка сусреће након повратка у Бијелу кућу.
... ВишеМање

Погледај на Facebook

Рзаговор у Вашингтону са директором U.S. Department of State за југоисточну Европу Matthew Palmer о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и региону.

Палмера је упознат са једностраним и ванинституционалним дјеловањем бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира #Izetbegović које ће имати негативне посљедице за стварање међусобног повјерења и постизање напретка у друштву.

Метју Палмер дијели мишљење да је потребно предано радити на успостављању стабилног политичког амбијента кроз постојећи институционални и уставни оквир како би биле отклоњене препреке у спровођењу реформи на европском путу БиХ
... ВишеМање

Погледај на Facebook

Одличан скуп о побједничкој кампањи и изазовима нове америчке администрације у организацији Републиканског института у Вашингтону #IDU #IRI ... ВишеМање

Погледај на Facebook

Тако је Младене! Државнички, сад нам је неопходно заједништво. ... ВишеМање

Погледај на Facebook