http://pdp.rs.ba/lazarevo-cheka-promjene/

Јавна трибина Партије демократског прогреса у бањалучком насељу Лазарево у уторак навече била је прилика да око 200 становника овог дијела највећег града Републике Српске покаже своје незадовољство актуелним режимом на челу са СНСД-ом. Имали су прилику и да виде кандидате ПДП-а за Народну скупштину РС из Изборне јединице 3, те да чују специјалног госта на трибини, предјседника ПДП-а и кандидата Савеза за промјене за српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића.

Он је поручио грађанима да ће као будући члан Предсједништва БиХ дати огроман приоритет борби против корупције у овој земљи.

-Показало се да корупција није само присутна у Републици Српској, већ је то један од проблема који мучи и заједничке институције БиХ – истакао је Иванић у Лазареву.

Иванић је додао да привођење бившег директора Управе за индиректно опорезивање БиХ Кемала Чаушевића и прича о штети од двије милијарде КМ упућује на то да је једна од кључних обавеза чланова Предсједништва БиХ да се боре против тога.

Носилац листе ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске у Изнорној јединици 3 Бранислав Бореновић рекао је да је на трибини представљен економски програм ПДП-а, реалан социјални програм, те да је било говора о борби против криминала и корупције у Српској.

Бореновић је рекао да је на трибини било ријечи о томе како санирати посљедице поплава које су у мају задесиле Лазарево.

-То значи да се мора испитати одговорност људи за оно што се дешавало и како да спријечимо евентуалне поплаве у наредном периоду – нагласио је Бореновић.

Остале фотографије са трибине у Лазареву можете погледати у галерији.

Повезане вијести: