http://pdp.rs.ba/konventsija-zhena-saveza-za-promjene/

На данашњој конференцији за медије жене Савеза за промјене (СзП) поручиле су да је дошло вријеме да дискриминација као појам на нашим просторима буде избрисан и да ће жене из ове политичке групације дати максималан ангажман на побољшању статуса жена, али и свих грађана Бања Луке.
Овом приликом најављена је Конвенција жена СзП која је одржана вечерас у Бањој Луци.
Татјана Чичић-Оџаковић, кандидаткиња ПДП-а за Скупштину града Бања Лука, навела је да овом конвенцијом жене желе показати како су спремне мијењати ствари на боље у Бањој Луци и колико су увјерене да ће то постићи.
Она је позвала суграђанке, без обзира на политичку припадност и политичке ставове на изађу на предстојеће изборе.
„ То је најбољи начин да одлучујемо о нашем статусу“, истакла је она.
На вечерашњој Конвенцији жена Савеза за промјене преко шест стотина учесница јасно су послале поруку да желе бољу Бања Луку за све њене грађане једнако.
Учеснице су усвојиле Декларацију према којој ће се залагати за већу партиципацију жена на кандидатским листама, али и у локалној извршној власти.
Зоран Талић, предсједник Градског одбора ПДП-а Бања Лука рекао је да су жене показале да храброст и вољу да равноправно учествују у политичким процесима и да су ова Конвенција и усвојена Декларација створиле оквире за равноправан положај жена у политици који свакако заслужују. Он је додао да предсједници Градских одбора странака Савеза за промјене из Бања Луке дају пуну подршку свим кандидаткињама на листама ових странака и да ће иза принципа усвојене Декларације стати и након локалних избора.
Конвенцији је присуствовао и Драган Чавић, кандидат за градоначелника Бања Луке којем је пружена пуна подршка у препуној сали бањалучког Велесајма.

Повезане вијести:

ПДП