http://pdp.rs.ba/kolegijum-predsjednistva-pdp-insistiracemo-da-rtrs-bude-javni-servis-svih-gradjana/

Колегијум Предсједништва Партије демократског прогреса одржао је данас сједницу у Бањалуци на којој је разматрана актуелна политичка ситуација у Републици Српској и БиХ.

Колегијум Предсједништва ПДП посебно је задовољан начином на који су предсједавајући Предсједништва БиХ др Младен Иванић, почасни предсједник ПДП, и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, потпредсједник партије, повукли потезе у вези са ревизијом пресуде Међународног суда правде у Хагу по тужби БиХ против Србије, а који су у искључивом интересу Републике Српске.

Оштра осуда јавних напада Додика на Црнатка

Такође, чланови Колегијума најоштрије осуђују нападе у јавности предсједника СНСД Милорада Додика на потпредсједника партије Игора Црнатка. Црнадак је поново изложен Додиковим нападима, иако је високој представници Европске уније Федерики Могерини пренио податке о стању у Републици Српској и у јавном сервису који су јавности већ познати, а што је наведено и у посљедњим извјештајима о напретку БиХ Европске комисије и Стејт департмента. ПДП ће и даље инсистирати на томе да РТРС буде јавни сервис свих грађана, а не једне политичке групације, и да ради у складу са новинарским кодексом и законима.

Сједница Колегијума Предсједништва ПДП одржана је као припрема сједнице Предсједништва и Главног одбора партије.

Повезане вијести:

ПДП