http://pdp.rs.ba/klub-poslanika-pdp-ne-razumije-premij/

Клуб посланика ПДП у Народној скупштини РС упутио је питање предсједнику Владе РС Жељки Цвијановић у којем тражи детаљно објашњење шта ће тачно десити са „Банком Српске“.

Премијерка је, по повратку из Вашингтона, најавила да „Банка Српске убудуће неће бити банка, већ специфична финансијска организација која се неће бавити досадашњим пословима“ и најавила, колико смо успјели да растумачимо, доношење неког новог закона по којем ће нова, трансформисана банка, која опет неће бити банка, радити.

Будући да је премијеркино објашњење прилично збуњујуће, Клуб посланика ПДП у НСРС тражи конкретне одговоре на питања: шта ће тачно бити са „Банком Српске“, који закон Влада РС припрема, хоће ли банка бити ликвидирана, шта ће се десити са блокираним новцем приватних и пословних лица, када ће јавност сазнати чије су све паре остале заробљене?
Ако се банка неће бавити банкарством тражимо јасне одговоре и на питања – чиме ће се банка тачно бавити и по којим законима, како ће се звати, када ће промијенити намјену и ко ће имати ингеренције над њом.

Повезане вијести: