http://pdp.rs.ba/klub-pdp-rtrs-u-zasto-rijeka-a-partizan-ili-zvezda/

Клуб посланика у Народној скупштини Републике Српске упутио је данас питање Радио-телевизији Републике Српске у којем се траже детаљи у вези са синоћњим преносом утакмице у оквиру Лиге Европе у фудбалу.

У наставку је комплетно питање посланичког клуба:

Молимо вас да нам одговорите по којим сте критеријумима у четвртак, 28.9.2017. године, од великог броја мечева у оквиру утакмица Лиге Европе у фудбалу, изабрали да директно преносите утакмицу између АЦ Милана и НК Ријеке?

Посебно напомињемо да су исте вечери два српска клуба, Партизан и Црвена Звезда, играла своје утакмице Лиге Европе и да за ниједан меч није било преноса на РТРС-у.

Зашто сте се одлучили да између српских и хрватских клубова, на рачун претплатника у Републици Српској, изаберете баш хрватски?

Подсјећамо да Република Српска има Специјалне и паралелне везе са Републиком Србијом, које се огледају и у културној и спортској сарадњи. У складу с тим, везе би требало да се промовишу и на јавном сервису Републике Српске.

Чије интересе заступате? Колико сте свјесни чињенице да сте преносом утакмице хрватског клуба издали интересе Српске? Како ћете ово објаснити претплатницима?

Повезане вијести: