http://pdp.rs.ba/klub-pdp-ostajemo-dosljedni-vratite-skupstini-dignitet/

17.10.2017. године клубови посланика ПДП, НДП и СДС СРС РС су изнијели три захтјева за допуну дневног реда 22. сједнице:

  1.  Стављање ван снаге Одлуке о разрјешењу Главног ревизора;
  2.  Уврштавање Информације о улози полиције у спречавању народних посланика да присуствују 21. сједници;
  3.  Уврштавање Приједлога Резолуције о стратешким циљевима Републике Српске ‎2018-2023.

Ове захтјеве сматрамо потпуно оправданим, легитимним те нечим што је у потпуности нормално у свим демократским окружењима.

Након што су сви захтјеви за промјену дневног реда одбијени, клубови посланика ПДП, НДП и СДС СРС РС су одлучили да прекину 22. сједницу како би указали на евидентне незаконитости у раду и правно насиље које је тренутно на дјелу у врховном законодавном тијелу Републике Српске.

Указујемо на чињеницу да је расправа о записнику са претходне, 21. сједнице НСРС трајала пуна четири сата, након којих нам није уручен поменути записник са описом догађаја.

Ако томе додамо да још нисмо добили одговре на посланичка питања која су била предмет претходне сједнице, имамо основа да тврдимо како су доведени у питање сами темељи и уставност дјеловања највиших тијела Републике Српске.

Клубови посланика ПДП-а, НДП-а и СДС СРС РС се, досљедно и чврсто вјерујући у принципе демократије и парламентаризма, ограђују од ових потеза владајуће коалиције и правног насиља које се врши под плаштом већине.

Повезане вијести:

ПДП РС