http://pdp.rs.ba/joki-pdp-je-najblizhi-mom-opredjelenu/

Као што смо и најавили, актуелни народни посланик из редова владајућег СНСД-а Сњежана Јокић од данас је члан Партије демократског прогреса. Јокићева је одлучила да подржи идеју ПДП-а и придружи се промјенама које долазе.

-Моја подршка ПДП-у није због предстојећих избора него из других разлога. Ја нисам, како је то у политичком жаргону речено, промијенила странку него сам задржала исти курс са истим идејама и циљевима као прије 8 година када сам постала посланик у Народној скупштини РС. Најближи програм таквом мом опредјељењу је програм ПДП-а. Управо због тога сам приступила тој партији и кроз рад у њој желим дати свој допринос развоју Републике Српске – објаснила је Јокићева.

Она је додала да се ближи крај њеног мандата као народног посланика СНСД-а у НСРС, те да је посао жељела обавити до краја, што је главни разлог зашто није приступила ПДП-у раније.

-Моје опредјељење и рад увијек су били у интересу развоја Републике Српске, као стабилне правне творевине. Сматрам веома важним транспарентан и јаван рад свих институција без озира ко је на власти и очување ресурса за будуће генерације – изјавила је Сњежана Јокић.

Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић истакао је да долазак Сњежане Јокић у ПДП јасно показује да су сви часни, поштени и квалитетни људи, којих још увијек има у владајућим странкама, препознали ПДП као опцију која пружа шансу озбиљном, квалитетном и правом развоју Републике Српске.

-Госпођа Јокић је веома искусан посланик, била је у два мандата посланик СНСД-а и сада јасно показује да је очигледно дошло вријеме промјена јер је свима јасно како СНСД руководи Републиком Српском. Ми смо задовољни њеном одлуком да пређе у ПДП и позивам све људе који су часни, поштени и одговорни да нам се придруже. Са друге стране, свима онима који су огризли у корупцију и криминал апсолутно није мјесто у ПДП-у – рекао је Бореновић.

Члан главног одбора ПДП-а Мирослав Брчкало означио је прелазак госпође Јокић као промјену политичких прилика у РС и изразио увјерење да ће бити још часних и поштених људи који ће се прикључити тиму за промјене.

-Захваљујем се госпођи Јокић за допринос који је дала за јачање регије Источно Сарајево и општине Пале и нама ће бити сигурно велико појачање а локалном СНСД-у њен прелазак озбиљан ударац – нагласио је Брчкало.