http://pdp.rs.ba/jeshi-grad-nema-sluha-za-osobe-sa-inval/

Кандидат ПДП-а за одборника у Скупштини града Бањалука Дијана Јешић предложила је да се јавни простори у власништву града који користе несавјесне организације и поједици, па чак и не плаћају режије, искористе за организацију радионица за особе с инвалидитетом и њихово оспособљавање за запошљавање.

“Град би једним дијелом требало да учествује у таквом пројекту или новчаном помоћи или обезбјеђивањем намјештаја у таквим просторима”, рекла је Јешићева, истичући да је особама с инвалидитетом најпотребнији посао.

Она сматра да град Бањалука до сада није имао слуха за потребе особа с инвалидитетом, због чега у наредном периоду треба посветити више пажње рјешавању проблема ове популације.

Кандидат ПДП-а за одборника у Скупштини града Бањалука Милка Аћић истакла је да би у граду Бањалуци требало више радити на отклањању архитектонских баријера.

“Срамота је да здравствене и друге установе немају такозване рампе за особе с инвалидитетом, а ако неке и имају, њихова унутрашњост није прилагођена кретању особа с инвалидитетом”, рекла је Аћићева.

Она је нагласила да ПДП сматра да би у Скупштини града Бањалука требало да учествује бар једна особа с инвалидитетом како би се више и адекватније говорило о проблематици ове популације.

Повезане вијести:

ПДП РС