http://pdp.rs.ba/javna-tribina-pdp-prijedor-borenovi/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић изјавио је да одговорне политичке структуре које су грађани изабрали имају пуни легитимитет и право да позову грађане да идућег мјесеца изразе незадовољство неком врстом протеста.

“Очекујем да ћемо унутар Савеза за промјене добити подршку за то. Грађани од нас то траже. Ово што ми говоримо, то нису наши хирови, то су захтјеви који долазе од грађана”, рекао је Бореновић новинарима у Приједору гђе је вечерас одржана јавна трибина у организацији Градског одбора ПДП-а Приједор.

Говорећи о кандидатима за начелнике општина и градоначелнике, Бореновић је рекао да лидери странака које чине Савез за промјене имају врло коректну комуникацију и сарадњу и да им је заједнички интерес да ту врсту добре комуникације спусте и на локални ниво.

“То није нимало једноставно јер постоје одређене локалне средине које су изузетно, изузетно сложене зато што постоје одређени лични анимозитети. Нама је стало да се ти лични анимозитети што више демистификују и разбијају и да се иде са поруком која ће креирати што већи број заједничких кандидата Савеза за промјене”, навео је Бореновић.

Према његовим ријечима, рачуница је једноставна и двије трећине кандидата требало би да дођу из СДС-а, а једна трећина из ПДП-а и НДП-а.

“Овдје је најважнија искрена подршка. Ако смо заједно, онда ћемо једнако снажно радити и за човјека из СДС-а, и за човјека из ПДП-а и за човјека из НДП-а и на тај начин показати да смо довољно политички зрели да грађанима пружимо алтернативу”, закључио је Бореновић.

Осим предсједника странке, присутнима су се обратили Игор Црнадак, министар иностраних послова БиХ те Далибор Грабеж, предсједник Градског одбора ПДП Приједор.

Трибини су, осим чланства ПДП-а из Приједора, Козарске Дубице, Новог Града и Оштре Луке, присуствовали представници СДС-а, НДП-а и Српске радикалне странке Републике Српске.

Повезане вијести: