http://pdp.rs.ba/jacimovic-uputio-prijetnje-stanivukovicu/

ПДП најоштрије осуђује пријетње које је одборник у Скупштини града Бањалука Миленко Јаћимовић упутио одборнику ПДП-а у Скупштини града Бањалука и предсједнику Актива младих ПДП-а Бањалука Драшку Станивуковићу на новогодишњем пријему који су синоћ у Културном центру „Бански двор“ у Бањалуци организовали градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан.

ПДП захтијева од полиције Републике Српске, којој је цијели случај јутрос пријављен, да правовремено санкционише Јаћимовићеве пријетње физичким нападом и предуприједи све ситуације у којима би се овакве пријетње евентуално и обистиниле.

Наиме, независни одборник у Скупштини града Бањалука Миленко Јаћимовић је више пута током сједница Градског парламента непримјерено коментарисао Станивуковићеве иницијативе и дискусије. На посљедњој одржаној сједници Станивуковић је одговорио Јаћимовићу, што се Јаћимовићу очигледно није допало.

Дан послије спорне сједнице, а током новогодишњег пријема за одборнике у Скупштини града, представнике градске администрације, градских предузећа и друге истакнуте појединце Бањалуке, Јаћимовић је пришао Станивуковићу и рекао му „да ће га истући уколико му се на сличан начин обрати, а да је цијела година пред њима и да ће Станивуковић видјети шта ће се десити“.

ПДП прати и потпуно подржава рад најмлађег одборника у Скупштини града Бањалука Драшка Станивуковића и сматра да његов рад може бити само предмет похвале и примјер осталим одборницима, а никако разлог за пријетње и физичке обрачуне.

Слобода мисли и ријечи претпоставка су сваког савременог демократског друштва, па и у Бањалуци, Републици Српској и БиХ, и та слобода не смије да буде ничим угрожена. Увјерени смо да ће полиција и други надлежни органи адекватно санкционисати Јаћимовића и спријечити да се такви инциденти понове.

Миленко Јаћимовић

Повезане вијести:

ПДП РС