http://pdp.rs.ba/izvrsni-komitet-snsd-spin-u-zgradi-vlade/

Извршни комитет СНСД, у којем сједи и Небојша Радмановић, позвао је данас на избацивање страних судија из Уставног суда БиХ, иако је управо Радмановић функционер који ће остати упамћен по гласању за њихов останак у суду.

Да би лицемјерство владајуће партије било још веће, сједница партијског састанка СНСД одржана је у згради Владе Републике Српске. Што није ни морално, а ни нормално, јер то није зграда СНСД-а, него свих становника Републике Српске.

СНСД исто тако лицемјерно ћути када потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић позива на прекрајање граница Републике Српске, да се не замјере Хрватском народном сабору у чијем раду учествују и њихови функционери.

Изузетно нам је жао и разочарани смо што је национално јединство у Републици Српској које смо заједнички показали за Дан Републике било кратког даха и што се нови политички ударци на Републику Српску користе искључиво за спиновање јавности и убирање јефтиних политичких поена. Доношење закона о Уставном суду БиХ је један од заједничких приоритета Републике Српске, а не ексклузивно право СНСД-а , поготово што је управо СНСД заслужан за продужени боравак страних судија у БиХ.

Партија демократског прогреса опредијељена је искључиво за очување Републике Српске и њених инстутуција, што смо доказали кроз дјеловање у законодавној власти Републике Српске и кроз рад наших представника у заједничким институцијама у БиХ, те ћемо у том правцу и даље дјеловати.

Повезане вијести: