http://pdp.rs.ba/ivantsov-rusija-ne-stoji-iza-stavova-u/

Ставови у „Спутњику“ не представљају званичне ставове Руске Федерације. Званична Москва не подржава квалификације према одређеним политичким партијама и политичарима које су наведене у тексту – рекао је амбасадор Руске федерације у БиХ Петар Иванцов у телефонском разговору са шефом дипломатије БиХ Игором Црнатком.

Повод телефонског разговора био је текст који је под насловом „Тајни план за рушење Додика“ јуче објавила руска новинска агенција Спутњик.

У том тексту, једне од званичних руских агенција, износе се тешке оптужбе према одређеном броју политичких партија, које су саставни дио структура власти у БиХ, као и против појединаца који обављају неке од највиших функција у БиХ.

Агенција „Спутњик“ је ове оптужбе изнијела потпуно произвољно и то на начин који може довести до озбиљног мијешања у унутрашње политичке односе у БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Министар Црнадак, који тренутно борави у Берлину гдје учествује на Седмој конференцији министара иностраних послова југоисточне Европе, у организацији Аспен института СР Њемачка, разговарао је јутрос телефоном са амбасадором Иванцовим.

Министар Црнадак и амбасадор Иванцов су закључили да се односи Руске Федерације и БиХ развијају у добром правцу и да ће представници Руске Федерације наставити да сарађују са свим званичницима у институцијама БиХ, укључујући и представнике Републике Српске, као и са представницима власти Републике Српске и Федерације БиХ.

Повезане вијести: