http://pdp.rs.ba/ivanicu-dodijeljena-povelja-kao-dokazanom-borcu-za-mir/

Представници међународне организације „Балканског клуба мира“ додијелили су данас предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу „Повељу као доказаном борцу за мир и подизање мостова љубави и пријатељства међу народима свијета“, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Иванић је захвалио за Повељу и нагласио да ће и даље подржавати сличне иницијативе и рад ове организације.

Представнци „Балканског клуба мира“, на челу са предсједником Осмом Ватрешом, упознали су Иванића са иницијативама које намјеравају да проведу у наредном периоду, односно да од 24. до 27. октобра Сарајево буде домаћин пројекта „Свјетски пламен мира“, који ће у мају сљедеће године бити запаљен у Кини и потом обићи цијели свијет.

Током сусрета су представници „Балканског клуба мира“ упознали Иванића и са почетком прве међународне мировне, туристичке и еколошке радне акције „Пруга“ којом ће бити обухваћене општине Завидовићи, Олово, Хан Пијесак и Рогатица, као и са Међународном епопејом мира „Сутјеска 1988 – 2018“.

Међународна организација „Балкански клуб мира“ се приоритетно бави заштитом екологије у БиХ и на Балкану. Основана је 2004. године у Скопљу као заједнички пројекат Македоније, БиХ, Србије, Црне Горе, Бугарске, Румуније, Хрватске, Словеније, Албаније, Грчке и Турске.

Повезане вијести:

ПДП РС