http://pdp.rs.ba/ivanic-zvizdicu-vucicu-odajem-svako-priznanje-jer-se-u-obilju-negativnih-stvari-dogodilo-nesto-pozitivno/

Јучерашњи сусрет босанскохерцеговачке и српске делегације уприличен у Београду један је од ријетких позитивних политичких догађаја који се догодио у посљедње вријеме у цијелом региону, оцијенио је предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић.

Најзад нешто позитивно

Он такво мишљење темељи на чињеници да су амбијент и поруке које су с тог сусрета упућене биле и више него позитивне.

– Овај сусрет сматрам значајним достигнућем. Стога предсједавајућем Савјета министара Денису Звиздићу и премијеру Републике Србије Александру Вучићу у том смислу одајем свако признање јер се, у обиљу негативних ствари, догодило нешто позитивно – истакао је Иванић.

Опредјељење о јачем повезивању Београда и Сарајева, односно Босне и Херцеговине и Републике Србије за Иванића је нешто што је позитивна ствар за све грађане обију земаља.

Изразио је наду да ће се такав позитивни амбијент наставити те да ће то бити почетак промјене политичког амбијента у региону јер је регион био у такозваном негативном стању због тога учесници ових разговора заслужују све похвале.

БиХ се креће уназад

Осврнуо се и на за сутра најављени састанак коалиционих партнера на државном нивоу казавши да управо и на том састанку треба разговарати о промјени свеукупног политичког амбијента.

Све ово што се догађало у вези с покушајем укидања 9. јануара као Дана Републике Српске није добро. То је БиХ вратило уназад – став је предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Сматра да уколико се нешто жели постићи у овом мандату, на нивоу бх. институција треба бити постигнут договор, умјесто прошлости, о којој се различито мисли, требало би се окренути будућности.

Уколико то не буде постигнуто на састанку коалиционих партнера онда ће наредне двије године бити изгубљене. Вртићемо се у колу расправа о стварима о којем нема сагласноти, а од тога би штету могли имати сви грађани у БиХ – закључио је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Како је раније најављено сутрашњи састанак је редовни сусрет који се одржава на нивоу Савјета министара, чланова Предсједништва БиХ и лидера политичких партија, а требало би се разговарати о свим актуелним питањима која се тичу државног нивоа власти у БиХ.

Повезане вијести:

ПДП РС