http://pdp.rs.ba/ivanic-zbog-nezaposlenosti-u-bih-nuzna-podrska-preduzetnistva/

Политичке и економске прилике у БиХ и регији, процес приближавања Европској унији и испуњавање обавеза из Реформске агенде биле су теме током сусрета предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића у Бањој Луци с делегацијом Одбора директора Европске банке за обнову и развој, који бораве у вишедневној посјети БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ информисао је директоре ЕБРД-а да се све тензије у регији неповољно одражавају на БиХ и изразио увјерење да ће у најскорије вријеме доћи до њиховог смиривања.

Саговорници су се сагласили да би, због високе незапослености у БиХ, од пресудног значаја била већа подршка у области приватног предузетништва, што би на најболји начин допринијело болјој економској перспективи Републике Српске и БиХ.

Иванић је подржао наставак активности Европске банке за обнову и развој на развоју инфраструктуре у БиХ, посебно коридора 5 Ц, као и развоју локалних заједница.

Иванић сматра да би реформа комуналних предузећа на нивоу општина допринијела бољем квалитету услуга, од чега би првенствено грађани имали корист.

Чланови делегације захвалили су предсједавајућем Предсједништва БиХ за исцрпне податке и информисали га о плановима за конкретне активности ЕБРД-а у БиХ у предстојећем периоду.

Повезане вијести:

ПДП РС