http://pdp.rs.ba/ivanic-za-n1-srbi-nisu-radili-van-institucija/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић је у интервјуу за Н1 говорио о одбијању захтјева за ревизију пресуде у Хаагу, као и односима у Предсједништву БиХ. Иванић је казао да је знао да ће доћи до одбијања захтјева за ревизију.

„Дуго времена сам се бавио овим проблемом. Мој тим савјетника је провјерио све чињенице и установио да један агент не може имати легитимитет и стално сам на то упозоравао у својим јавним наступима“, рекао је Иванић.

Поручио је да је од самог старта знао који је циљ захтјева за ревизију.

„Мени је од самог старта било јасно шта је циљ овог захтјева за ревизију и зато сам писао суду. Све се склопило онако како сам претпоставио да ће се догађати. Знао сам да апликација неће бити прихваћена без одлуке Предсједништва“, казао је предсједавајући Предсједништва БиХ.

О писму у којем се потврђује да Сакиб Софтић не може бити агент БиХ пред судом правде у Хаагу, Иванић је казао: –  Ја сам за спорно писмо сазнао кад се ушло у ову кризу, али прошле године нисам то знао .

„Ја сам задњи који је требао давати савјете господину Софтићу и људима који су покренули ревизију, како то да ураде. Нађите конкретну грешку на мој рачун и ја ћу се изјаснити, али да ја исправљам туђе грешке не пада ми на памет. Ја ниједног момента нисам избламирао Предсједништво, све аргументе сам развијао кроз институције“, поручио је Иванић.

Навео је да се у „ политичком Сарајеву свака ријеч тумачи на неки чудан начин „.

„Све вријеме сам говорио да нам треба хладна глава и да требамо остати у институцијама. Први пут се показало да Срби у овој кризи нису радили ван институција, него су то радили људи који се куну у ову земљу. Ја не ликујем, нити имам намјеру. Ја разумијем позицију у којој се нашао господин Изетбеговић, али морате разумјети и мене. Ја представљам свој народ, додао је Иванић.

Извор: Н1

 

 

Повезане вијести:

ПДП РС