http://pdp.rs.ba/ivanic-vratiti-stvari-u-legalne-institucije/

Говорећи о ситауцији насталој након Изетбеговићеве одлуке да поднесе захтјев за ревизију пресуде Бих у тужби против Србије, Иванић је рекао да је рјешење доношења одлука у институцијама система и да тренутно ово што имамо води у неизвјесну будућност.

„Одлучио сам да откажем редовну и затражим ванредну сједницу као задњи покушај да све вратимо у инстиитуционални оквир. Основна тема ће бити да ли је БиХ за покретање ревизије или не“, казао је Иванић, додајући да нема намјеру да се бави самом ревизијом, али мора с посљедицама.

„Институције нису разговарале о ревизији а Изетбеговић упорно наставља са тим дјеловањем ван институција„, каже Иванић. Према његовим ријечима институције су приватизоване и тај начин рада ће оставити посљедице и на дипломатску мрежу.

Он је поручио Изебеговићу, ако мисли да ће њега дисциплиновати, вара се.

Ако Изетбеговић мисли да ће мене дисциплиновати грдно се вара. Нећу бити ничији слуга„, закључује Иванић.

Он је става да се сједница Парламента Српске не треба одржати у вези ревизије пресуде све док не буде познат исход сједнице Предсјендиштва БиХ.

Покушаћу да вратим ствари у легалне институције. Сазивање састанка прије одлуке је бесмислено. Ја нисам наиван да би на бази састанка Изетбеговић одустао од тога. Након одлуке да ће ићи у ревизију уложићу напор да се врати у легалне институције“, казао је Иванић.

У Сарајеву је данас одрћан састанак лидера Савеза за промјене са српским представницима у заједничким институцијама БиХ на коме се разматрала ситуација након што је Бакир Изетбеговић мимо институција донио одлуку о покретању ревизије пресуде БиХ тужбе против Србије.

Повезане вијести:

ПДП РС