http://pdp.rs.ba/ivanic-uputio-saucesce-putinu-i-gauku/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић упутио је телеграм саучешћа предсједнику Русије Владимиру Путину поводом убиства амбасадора Русије у Турској Андреја Карлова.

„Шокирани смо и дубоко потресени вијешћу о мучком убиству амбасадора Андреја Карлова у Анкари. Најоштрије осуђујемо овај чин бруталног убиства, који још једном показује да тероризам представља глобалну пријетњу по безбједност, против које је неопходна заједничка борба“, наводи се у телеграму.

Иванић је додао да саосјећа са болом породице убијеног амбасадора, руског народа и предсједника Путина, те изразио најдубље саучешће, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Андреј Карлов убијен је синоћ на отварању изложбе у умјетничкој галерији у Анкари. Иванић је телеграм саучешћа упутио и њемачком предсједнику Јоахиму Гауку поводом синоћњег напада у Берлину у којем је страдало више лица.

Иванић је осудио овај чин бруталног насиља који, како је навео, представља озбиљан удар на демократске принципе и безбједност грађана, саопштено из Предсједништва БиХ.

„У име грађана БиХ, и у своје лично име, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа“, наводи се у Иванићевом телеграму.

У Берлину је у нападу камионом убијено 12 људи, док је 48 повријеђено. Власти вјерују да је ријеч о терористичком нападу

Повезане вијести: