http://pdp.rs.ba/ivanic-treci-puk-na-slavlju-dana-rs/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да ће припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бити присутни на обиљежавању Дана Републике.

Иванић је рекао новинарима у Сарајеву да они неће учествовати у свечаном дефилеу, али да ће бити на манифестацијама обиљежавања традиције српског народа и 25 година од настанка Републике Српске.

„Имам рјешења која ће да омогуће да и припадници пука буду присутни. Која су то рјешења нећу сада да говорим, имаћемо прилику да видимо“, истакао је Иванић.

Он је навео да је о томе разговарано на данашњој сједници Предсједништва БиХ и да није постигнут консензус.

„Инсистирао сам да о томе имамо сједницу Предсједништва и да се опредијелимо. Било је јасно да ја и Изетбеговић имамо различите ставове о томе. Мој став је да је требало омогућити учешће Трећег пука на прослави Дана Републике Српске, јер је новим законом спроведена одлука Уставног суда БиХ“, објаснио је Иванић.

Он каже да не види ниједан разлог да припадници пука не учествују у манифестацијама поводом Дана Републике Српске.

Иванић је нагласио да не схвата шта је проблем и у доласку предсједника Србије Томислава Николића у Бањалуку.

„Отварање таквих тема је погрешно, а не дај Боже да се створи амбијент да због тога поново буде отказана Николићева посјета БиХ, то је ствар коју ја не бих могао да отрпим нити би након тога ствари могле да се одвијају нормално“, рекао је Иванић.

Извор: Срна

Повезане вијести:

ПДП РС