http://pdp.rs.ba/ivanic-se-susreo-sa-mahmudom-abasom/

Предсједавајући Иванић и предсједник Абас разговарали су о актуелној политичкој ситуацији у двију земље, стању у региону и ситуацији на Блиском истоку. Билатералне односе БиХ и Палестине предсједавајући Иванић и предсједник Абас оцијенили су пријатељским.

Ово је прва званична посјета предсједавајућег Предсједништва БиХ Палестини. Предсједавајући Предсједништва БиХ информисао је предсједника Абаса о жељи БиХ да се, у оквиру комплетног региона, придружи Европској унији и о корацима који јој предстоје на том путу.

Предсједавајући Предсједништва БиХ др Младен Иванић имао је и састанак са шефом палестинских преговарача Саебом Еракатом при Комитету за преговоре, који је предсједавајућег Иванића информисао о резултатима дугогодишњих преговора с Израелом.

Предсједавајући ПБиХ др Иванић положио је вијенце у Маузолеју Јасера Арафата, а синоћ се састао и с палестинским вјерским званичницима.

Прије званичне посјете Палестини, предсједавајући Предсједништва БиХ посјетио је Израел гдје се састао с предсједником Израела Реувеном Ривлином, премијером Бењамином Нетањахуом и предсједником Кнесета Јулијем Еделштајном.

Повезане вијести:

ПДП РС