http://pdp.rs.ba/ivanic-se-sastao-sa-najboljim-studentima-banjaluckog-univerziteta/

Да би млади остали цијело друштво мора напредовати, изјавио је данас Младен Иванић, предсједавајући Предсједништва БиХ након састанка са најбољим студентима завршних година Универзитета у Бањалуци.

Да би цијело друштво напредовало велике теме треба оставити по страни, а више се окренути запошљавању, радним мјестима, инвестицијама, бољем амбијенту, позитивним стварма а не стварима које трају а ништа ново не доносе, рекао је Иванић.

Данашњи састанак Иванић је назвао једним од најљепших састанака које је имао у својој политичкој каријери јер је имао прилику да чује њихова искуства, сугестије, приједлоге, као сагледавање проблема са којима се суочава Република Српска.

Најавио је да ће се током седмице састати и са студентима Универзитета у Источном Сарајеву.

Јелица Растока, студенткиња четврте године економског факултет у Бањалуци истакла је да јој је данашњи састанак са Иванићем и 16 младих људи сигнал да могу очекивати бољу будућност.

Одговарајући на питања новинара Иванић је рекао да се темом Републике Српске у Израелу није бавио током данашњег сусрета са амбасадором ове земље у БиХ јер сматра да је то питање институција РС и Израела.

“Мислим да проблема са начином како представништво функционише има али то је ствар која да треба да се рјеши у нормалној комуникацији. Да ли је нормално да представништво води човјек који више времена проведе у Бањалуци него у Израелу? Да ли је нормално да то буде неко ко има 95 година или може бити неко ко је млађи, оперативнији и окретнији, али очито је у питању нешто сасвим друго у шта не бих улазио”, рекао је Иванић.

Према њговим ријечима постоји институционално питање да ли приватна фирма може бити представништво Републике Српске и ако може по којим критеријима је изабрана.

Навео је да Игор Црнадак, министар иностраних послова БиХ врло коректно ради свој посао.

“Осуђујем сваку врсту напада на њега. То нема везе са њим лично већ са институцијама”, рекао је Иванић.

Није желио да коментарише понашање “једних, других или трећих”, али је изразио захвалност свим амбасадорима и амбасадорици САД који су били јуће у Градини због жртава.

Повезане вијести:

ПДП