http://pdp.rs.ba/ivanic-sa-srpskim-predstavnicima-u-vlasti-na-nivou-bih/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић организовао је данас у Сарајеву састанак са представницима Републике Српске у заједничким институцијама БиХ.

Састанак је почео око 16.00 часова у згради Предсједништва БиХ.

Из кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ новинарима није најављен састанак, а није им дозвољено ни да уђу у зграду Предсједништва БиХ.

Срна незванично сазнаје да се учесници састанка неће ни обраћати новинарима овим поводом.

Дописник Срне јавља да су се на овај састанак одазвали замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић, шеф Клуба СДС-а у овом дому Александра Пандуревић, и њихове страначке колеге Борисав Бојић, Ненад Лалић, Ђорђе Крчмар. Међу учесницима је и независни посланик Јован Вуковљак и посланик НДП-а Момчило Новаковић.

Новинари су запазили долазак и министра безбједности БиХ Драгана Мектића и замјеника министра за људска права и избјеглице БиХ Предрага Јовића и замјеника министра цивилних послова БиХ Војина Мијатовића.

Чекајући исход овог састанка, новинари су примијетили да је стигао и бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, а убрзо послије њега и агент БиХ пред Међународним судом правде у Хагу Сакиб Софтић, који је покушао да качкетом да прикрије идентитет.

Повезане вијести:

ПДП РС